Een duurzame toekomst dankzij ESF!


Champignonkwekerij ’t Voske is een zeer innovatieve champignonkwekerij gelegen in het Brabantse Uden. De afgelopen jaren hebben volledig in het teken gestaan van technische innovatie, wat heeft geleid tot een volledig klimaat- en energie neutrale kwekerij.

De volgende stap is om ook de medewerkers mee te nemen naar de toekomst. Een eerste inventarisatie heeft aangetoond dat er nog veel verbetering mogelijk is op het gebied van de leer- en verbetercultuur binnen de organisatie.

Doel van het nieuwe traject is om leer- en verbetercultuur een boost te geven door middel van kennis ontvangen, kennis toepassen en kennis delen, waarbij de medewerkers op het eind de verkregen kennis overbrengen op collega’s

Bewaaradviezen

Champignons zijn op zijn lekkerst als deze vers bereidt worden. Maar hoe houdt u deze zo lang mogelijk goed? Wij geven u graag een aantal tips om nog meer en nog langer van uw champignons te kunnen genieten.

Let er al eerste op als u de champignons koopt of deze goed vers zijn.
Een verse champignon is goed stevig en voelt vlezig aan.
Ook aan de kleur kunt u snel zien of de champignon nog vers is, deze heeft dan een mooie egale kleur zonder donkere plekken.

Eenmaal thuis kunt u de champignons het beste in de groentelade van de koelkast bewaren.
Bewaar ze in het doosje waarin u ze in de supermarkt koopt, in een papieren zak of gewikkeld in een vochtige theedoek. Bewaar champignons nooit in een plastic zak!
Dan kunnen ze hun vocht niet kwijt en hierdoor zullen ze eerder hun versheid verliezen.

Champignons bezitten de eigenschap snel geuren over te nemen, bewaar ze niet bij sterk geurende voedingsmiddelen als uien of knoflook om dit te voorkomen.
Het bewaren van de champignons naast citrusvruchten is niet aan te raden, hierdoor zullen de champignons eerder hun versheid verliezen.

Voordat u de champignons gaat bereiden, moet u ze eerst schoonmaken. Tijdens het plukken komt er altijd aarde mee wat nog op de champignons kan zitten als u ze koopt.
Maak ze echter niet schoon met water, het zijn net kleine sponsjes, waardoor ze het water op zuigen en dit gaat ten koste van de smaak.
De champignons zijn gemakkelijk schoon te maken met een speciaal borsteltje of een stukje keukenpapier

Laatste nieuws

De producten van 't Voske hebben vanaf 15 november milieukeur

Op 15 november 2011 hebben de producten van 't Voske het milieukeur gekregen. Dit betekent dat deze voldoen aan de eisen van Stichting Milieukeur. Het milieukeur is een certificatiesysteem voor duurzamere producten en diensten.

Producten met milieukeur worden geproduceerd met een lagere milieubelasting voor wat betreft grondstoffen, energie en watergebruik, schadelijke stoffen, verpakking en afval. Daarnaast is er aandacht voor aspecten als: arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn, gewasbescherming, natuurbeheer en voedselveiligheid. Lees meer

Champignonkwekerij ’t Voske B.V. | Lage Randweg 16 5406 NN Uden | Telnr.: 0413-368672 | @: info@portabella.nl

Voor Champignonkwekerij 't Voske en Heme Sales B.V. zijn de Algemene Voorwaarden,
zowel de inkoopvoorwaarden als de leveringsvoorwaarden van toepassing als gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

logo twitter