Champignons zijn op zijn lekkerst als deze vers bereidt worden. Maar hoe houdt u deze zo lang mogelijk goed? Wij geven u graag een aantal tips om nog meer en nog langer van uw champignons te kunnen genieten.
Let er al eerste op als u de champignons koopt of deze goed vers zijn.
Een verse champignon is goed stevig en voelt vlezig aan.
Ook aan de kleur kunt u snel zien of de champignon nog vers is, deze heeft dan een mooie egale kleur zonder donkere plekken.
Eenmaal thuis kunt u de champignons het beste in de groentelade van de koelkast bewaren.
Bewaar ze in het doosje waarin u ze in de supermarkt koopt, in een papieren zak of gewikkeld in een vochtige theedoek. Bewaar champignons nooit in een plastic zak!
Dan kunnen ze hun vocht niet kwijt en hierdoor zullen ze eerder hun versheid verliezen.
Champignons bezitten de eigenschap snel geuren over te nemen, bewaar ze niet bij sterk geurende voedingsmiddelen als uien of knoflook om dit te voorkomen.
Het bewaren van de champignons naast citrusvruchten is niet aan te raden, hierdoor zullen de champignons eerder hun versheid verliezen.
Voordat u de champignons gaat bereiden, moet u ze eerst schoonmaken. Tijdens het plukken komt er altijd aarde mee wat nog op de champignons kan zitten als u ze koopt.
Maak ze echter niet schoon met water, het zijn net kleine sponsjes, waardoor ze het water op zuigen en dit gaat ten koste van de smaak.
De champignons zijn gemakkelijk schoon te maken met een speciaal borsteltje of een stukje keukenpapier